11/6/10

Καταγγελία: Αμίαντος στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου



Μένω στην οδό παραδείσου στο Μαρούσι σχεδόν απέναντι απο τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο. Η στέγη του κτιρίου που αποκαλείται Κλειστό Ιπποδρόμιο είναι απο ελλενίτ.
Αλήθεια δεν εχει απαγορευτεί ο αμίαντος?
Δηλαδή κάθε πρωί πρεπει να ξυπνάμε με τις καρκινογόνες ίνες?
Δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των παιδιών μας?
Αλλα βέβαια οι υπέυθυνοι του Ιπππικού Ομίλου μόνο απο δεξιώσεις ξερουν.
Ο Δήμαρχος τι κάνει (που παρεπιπτόντως είναι και γιατρός)?
Καμμία ευαισθητοποίηση σε τέτοια θέματα?
Ι. Τ. (Αναγνώστης)
Amiantosnews: Η φωτό απο το site του ιππικού ομίλου φαίνεται να επιβεβαιώνει την καταγγελία



Αποκλειστικό: Παράταση στον διαγωνισμό της ΔΕΗ ΑΕ για την αποξήλωση αμιάντου απο τον ΑΗΣ Αλιβερίου


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ το έργο "ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΑΠΌ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝ. Ι & ΙΙ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ" παρατείνεται για ένα μήνα.
Ποιούς εξυπηρετεί άραγε αυτή η παράταση?
Ας ελπίσουμε ότι η παράταση δεν θα οδηγήσει και σε ΑΝΑΒΟΛΗ.
Η κατάσταση με τον αμίαντο στις εν λόγω εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία του προσωπικού της ΔΕΗ, όπως επισημαίνεται διαρκώς απο κύκλους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Αμίαντος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής


Κινδυνεύουν τα παιδιά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, λόγω αδράνειας της Περιφέρειας ΑΜΘ;

Είμαι εξοργισμένος σήμερα! Ήρθαν τα παιδιά από το σχολείο και μου έφεραν να υπογράψω το χαρτί που βλέπετε και μας στέλνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, όπου γίνεται αναφορά σε αμίαντο στο σχολείο!
Μετά την τρομακτική εμπειρία από την περιπέτεια της υγείας του μικρού μας, ακολουθώντας τις συμβουλές των παιδογκολόγων, αναγκαστήκαμε να ανακατασκευάσουμε το σπιτάκι που παραθερίζαμε τα καλοκαίρια, προκειμένου να απαλαγούμε από τον αμίαντο που κουβαλούσε στα ελενίτ.
Δεν θέλαμε, αυτούς τους διόμιση μήνες που μένουμε εκεί, να υπάρχει έστω και μία υποψία, ότι μπορεί να ξαναδημιουργηθούν συνθήκες που μπορεί να οδηγήσουν και πάλι σε αυτή την οδυνηρή και τρομακτική δοκιμασία.
Που να ξέραμε οι άμοιροι, ότι θα στέλναμε τα παιδιά μας, να βρίσκονται μέσα στον αμίαντο, επί 9 μήνες τον χρόνο!
Και η πολιτεία αντί μόλις το πληροφορήθηκε δια της Περιφέρειας ΑΜΘ, να κάνει το παν προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των παιδιών, κάνει ουσιαστικά την αδιάφορη, δημιουργώντας ανεπίτρεπτα ρίσκα!
Αν το χαρτί που μας έστειλαν σήμερα να υπογράψουμε λέει την αλήθεια, (και φυσικά θα το υπογράψουμε δύο φορές για τα δύο παιδιά μας...) τότε περιμένουμε την απάντηση της ΓΓ της Περιφέρειας ΑΜΘ και των συνεργατών της, προκειμένου να μάθουμε πως δικαιολογούν την απάθεια και την ανικανότητά τους...


Πηγή:paremvasikomotini.blogspot (Τέλης Κελεσίδης )