31/8/10

Η χρήση αμιάντου απαγορεύεται παγκοσμίως... εκτός από τους Γαργαλιάνους



Σας παραθέτουμε τμήμα καταγγελίας του κ. Φώτη Παναγιωτακόπουλου, Εκδότη «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» που έχει δημοσιευτεί στο blog Φιλιατρα news (http://filiatranews.blogspot.com) σχετικά με το νερό στους Γαργαλιάνους:

‘ ……Στο ομόφωνα εγκεκριμένο από το Δ.Σ. «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Γαργαλιάνων» (Β2 Στάδιο, Οριστική Πρόταση, Π.2.4.2) διαβάζουμε τις παρακάτω παραγράφους, που είναι τα αποτελέσματα της έρευνας των ακριβοπληρωμένων (με140.000 ευρώ περίπου) μελετητών:

«Από τα 30 χιλιόμετρα του δικτύου Γαργαλιάνων τα 9,5 χιλ. είναι κατασκευασμένα από σωλήνες αμιάντου»... Η χρήση αμιάντου απαγορεύεται παγκοσμίως...εκτός από τους Γαργαλιάνους……’

Διαβάστε όλο το άρθρο στη σελίδα: http://filiatranews.blogspot.com/2010/08/blog-post_6853.html

Πηγη: http://filiatranews.blogspot.com

Αμίαντος στο κτίριο των Δικαστηρίων Κοζάνης



Από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/8/2010 μιας αντιπροσωπείας της Αυτοδιοικητικής Κίνησης “Τόπος να ζεις” στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης με τον πρόεδρο Χρήστο Σαββίδη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου έγινε ιδιαίτερη αναφορά, εκ μέρους του κ. Σαββίδη στη παρουσία αμιάντου στο κτίριο των Δικαστηρίων Κοζάνης.

Διαβάστε όλο το άρθρο στη σελίδα: http://kozani.net/news2.php?page_module=news&p_id=18544

Πηγή: http://www.kozani.net

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Επικίνδυνος αμίαντος επι της Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στο Μαρούσι




Εργάζομαι σε πολυεθνική εταιρεία επι της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου στο Μαρούσι και καθημερινά εγώ όπως και εκατοντάδες εργαζόμενοι παρκάρουν μπροστά απο τις ¨Υπερσύγχονες Εγκαταστάσεις¨των μαρμαράδικων. Πρόκειται για κατασκευές απο ελλενιτ οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες αφού βρίσκονται πάνω στον δρόμο, χωρίς καμιά περίφραξη και είναι κατεστραμένες με αποτέλεσμα να είναι επιβλαβείς για αυτούς που διέρχονται απο το σημείο αυτό.
Α.Κ. Αναγνώστης

ΚΥΠΡΟΣ: Αμίαντος στα Μαμώνια




Ερώτηση με αρ. 23.06.009.04.1273, ημερομηνίας 10 Ιουνίου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Πάφου κ. Αντρέα Φακοντή

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην κοινότητα Μαμωνιών της επαρχίας Πάφου μού τέθηκε το αίτημα για αντικατάσταση των στεγών από αμίαντο των οικιών των αυτόχθονων οικογενειών της κοινότητας ή παραχώρηση οικονομικής βοήθειας προς αυτούς, ώστε να προχωρήσουν οι ίδιοι στην αντικατάσταση των στεγών. Στην κοινότητα όλοι οι κάτοικοι είναι συνταξιούχοι με χαμηλά εισοδήματα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντικαταστήσουν τις στέγες από αμίαντο.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το κατά πόσο προτίθεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση των στεγών από αμίαντο στις οικίες των αυτόχθονων οικογενειών και, αν όχι, κατά πόσο μελετάται το ενδεχόμενο παραχώρησης οικονομικής βοήθειας προς αυτούς, ώστε να το πράξουν οι ίδιοι.»


Απάντηση ημερομηνίας 20 Αυγούστου 2010 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη στην ερώτηση με αρ. 23.06.009.04.1273, ημερομηνίας 10 Ιουνίου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Πάφου κ. Αντρέα Φακοντή

«Αίτημα της κοινότητας Μαμωνιών για αντικατάσταση των αμιάντων στις στέγες των οικιών των αυτόχθονων οικογενειών ή επιδότηση της δαπάνης αφαίρεσής τους

Αναφέρομαι στην επιστολή του Γενικού Διευθυντή της Βουλής των Αντιπροσώπων με αρ. Ερ. 23.06.009.04.1273 και ημερ. 22.06.2010, σχετικά με το πιο πάνω θέμα, και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

(α) Στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει κυβερνητική πολιτική για επιδότηση της δαπάνης επιδιόρθωσης ή αφαίρεσης αμιάντου από κατασκευές που ανήκουν σε ιδιώτες. Η Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών αναλαμβάνει τη μετακίνηση αμιάντων μόνο από Τ/Κ κατοικίες στις οποίες διαμένουν εκτοπισθέντες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κατοικίες στην κοινότητα Μαμώνια ανήκουν σε ιδιώτες.

(β) Οι ιδιοκτήτες, που επιθυμούν να προβούν στη μετακίνηση των αμιάντων από τις κατοικίες τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, λόγω αρμοδιότητας, για ενημέρωση αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν για τη μετακίνησή τους.»

ΓΧ/ΑΜ/AP-23.06.009.04.1273

Πηγή: http://theopemptou.com/portal