9/5/11

Πυλαία Θεσσαλονίκης: Ανησυχία για τον αμίαντο στο Α.Τ.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ Α.Τ. ΚΑΙ Τ.Α. ΠΥΛΑΙΑΣ



ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!!! Το κτήριο που στεγάζονται το Α.Τ και Τ.Α Πυλαίας!!!
Μας καταγγέλθηκε από συναδέλφους που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας ότι η στέγη του κτηρίου είναι κατασκευασμένη από πλάκες ΑΜΙΑΝΤΟΥ!!!!!
Ο αμίαντος όπως πληροφορηθήκαμε από το Κέντρο Υγιεινής και Ασφάλειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει απαγορευτεί να χρησιμοποιείται στις κατασκευές από το 2005 ως υλικό άκρως επικίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων σε κτήρια που

περιέχουν στην κατασκευαστική τους δομή προϊόντα αμιάντου.
Η εισπνοή ινών αμιάντου μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση προβλημάτων υγείας ακόμη και μετά από 15-30 χρόνια από την πρώτη έκθεση!!!
Οι ίνες αμιάντου φτάνουν στις κυψελίδες των πνευμόνων παραμένουν εκεί και δρουν ως μόνιμες εστίες φλεγμονών. Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν διάφορες ασθένειες όπως;
-Αμιάντωση.
-Μεσοθηλίωμα.
-Καρκίνος του πνεύμονα.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας η έκθεση των συναδέλφων μας που υπηρετούν σε τέτοιες υπηρεσίες σε κίνδυνους για την υγεία τους είναι υπαρκτός.
Επομένως απαιτούμε:
1.Την άμεση μεταστέγαση των Α.Τ και Τ.Α σε άλλο κατάλληλο κτήριο η την απομάκρυνση της στέγης του κτηρίου και τυχόν άλλον υλικών κατασκευής που περιέχουν αμίαντο.
2.Την άμεσο προληπτικό ιατρικό έλεγχο και εξετάσεων όλων των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί.
Εάν δεν υλοποιηθούν άμεσα τα προαναφερόμενα θα απευθυνθούμε σε όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που έχουν την ευθύνη εποπτείας και ελέγχου καταλληλότητας των κτηρίων και εφαρμογής των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.


Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης