29/6/10

Εργοστάσιο παλαιάς ΕΛΕΝΙΤ - Παιχνίδια εις βάρος των κατοίκων!



Καθυστερεί μέχρι να εξασφαλίσει μισθωτές το σχεδιαζόμενο Εμπορικό στη Λάμψακο.Η Pasal Development ανακοίνωσε, στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, μεσούσης της εβδομάδας, ότι αναστέλλει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2011 την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου που δρομολογούσε στη Λάμψακο.Πρόκειται για την οικοπεδική έκταση (το ακίνητο της παλαιάς ΕΛΕΝΙΤ) που αποκτήθηκε από την Pasal Development το 2008. Το οικόπεδο εμβαδού 81.291,5 τ.μ. είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και βρίσκεται σε απόσταση 2.5 χλμ. από Χαλκίδα και επί της Οδού Χαλκίδας - Νέας Λαμψάκου - Κύμης. Η έκταση έχει ανεμπόδιστη θέα στο Νότιο Ευβοϊκό.Μοναδική περίπτωση να ανατραπεί το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι μισθωτές, οπότε και θα ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου νωρίτερα του προβλεπόμενου. Προϋπόθεση βέβαια για κάτι τέτοιο είναι να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες και να ληφθούν και οι απαιτούμενες άδειες, διαδικασίες που αμφότερες προωθούνται αυτήν την περίοδο –ταυτόχρονα με τις συζητήσεις με ενδιαφερόμενους ενοικιαστές– από τη διοίκηση της Pasal Development. Η εισηγμένη είδε από πρώτο χέρι την επενδυτική δυσανεξία που επικρατεί, καθώς δεν κατόρθωσε να διαθέσει με επιτυχία το 50% του εμπορικού κέντρου Athens Heart που διαθέτει στην οδό Πειραιώς. Άλλος ένας παράγοντας που επιδρά αρνητικά είναι οι εκτιμήσεις για περαιτέρω υποχώρηση των αξιών των ακινήτων. Όπως ανέφερε ο κ. Σωτήρης Θεοδωρίδης, πρόεδρος της Pasal, δεν αποκλείεται στο προσεχές μέλλον να υπάρξει υποχώρηση των μισθωμάτων των εμπορικών ακινήτων, εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποχώρηση και των αποτιμήσεων των ακινήτων.Αυτό δυσχεραίνει και τις όποιες αγοραπωλησίες δρομολογούνταν, μιας και οι πωλητές δύσκολα μπορούν να αποδεχθούν τα χαμηλότερα τιμήματα που προσφέρονται αυτήν την περίοδο, παρά μόνο αν έχουν άμεση ανάγκη.Η PASAL Development, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 2008 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη και εκμετάλλευση ακινήτων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μεταξύ άλλων έχει στην ιδιοκτησία της οικόπεδα σε Λαύριο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Ταύρο κ.α. Επίσης είναι κατασκευάστρια και ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου Athens Heart στην Πειραιώς.
Πηγή: eviaportal.gr.
................................................

Amiantosnews: Αρκετά χρόνια μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της παλαιάς Ελλενίτ στην Εύβοια και χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες εξυγίανσης του οικοπέδου του εργοστασίου, η εταιρεία που το αγόρασε προχωρά στην κατασκευή εμπορικού κέντρου.
Ελπίζουμε έστω και αργά κάποιος αρμόδιος να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα επειδή η υπάρχουσα κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής.