9/3/11

Λευκωσία: Πράσινο φως για την απομάκρυνση του αμιάντου απο το Junior School

Έκτακτη Γενική Συνέλευση δίνει το πράσινο φως για την ανακαίνιση του Junior School
08 Μαρτίου 2011

26 Φεβρουαρίου - Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, οι γονείς και το προσωπικό του Junior School, με συντριπτική πλειοψηφία που ξεπερνούσε το 90%, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σχολείου να προχωρήσει με το σχέδιο ανακαίνισης του ιστορικού αυτού σχολείου. Ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, θα προχωρήσει το φιλόδοξο Σχέδιο Ανακαίνισης του Σχολείου, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα τα σχολικά κτήρια και οι διευκολύνσεις θα λειτουργούν με πλήρη συμμόρφωση στους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Junior School Ένωσης που θα τεθούν σε ισχύ το 2012. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία για μια αναβάθμιση των κτηρίων του Junior School, ώστε να συνάδουν με την τελευταία λέξη της εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα.
«Είμαι ενθουσιασμένος που η σχολική κοινότητα του Junior School εξέφρασε την εμπιστοσύνη της προς την ηγεσία του σχολείου με μια τόσο δυνατή ψήφο εμπιστοσύνης και προσβλέπω στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, που θα καταστήσει το ιστορικό αυτό σχολείο ικανό να αντιμετωπίσει της προκλήσεις του μέλλοντος,» ανέφερε ο Mick Farley, Διευθυντής του Junior και του Senior School.
Επιπρόσθετα προς το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ηγετική Ομάδα, τα μέλη της Ομάδας Έργου που περιλαμβάνουν το Διευθυντή του Έργου Χρίστο Χρίστου της KLCC, τους Συμβούλους για θέματα υγείας και ασφάλειας των οίκων MD και Aspect, τους αντιπρόσωπους του αρχιτεκτονικού οίκου Πωλίνα Αντωνιάδου και Συνεργάτες και το Σύμβουλο Μηχανικό Κώστα Αλλαγιώτη παρέστησαν στη γενική συνέλευση και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι γονείς για το έργο αυτό.
Πρόσφατα μερικοί γονείς εξέφρασαν δημοσίως τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια του προγράμματος, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αφαίρεση των τσιμεντόπλακων από την οροφή του κτηρίου που περιέχουν 10% αμίαντο.
Στη συνέλευση δόθηκε και πάλι στους γονείς η διαβεβαίωση ότι η αφαίρεση του αμιάντου θα γίνει σε περίοδο που δεν θα βρίσκονται στα υποστατικά τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό. Επιπλέον τη διαδικασία αυτή θα εκτελέσουν έμπειροι και πλήρως αδειοδοτημένοι εργολάβοι – οι A. Aristotelous Construction Ltd – που θα εφαρμόσουν διαδικασίες σύμφωνες με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας. Το Υπουργείου όπως και οι σύμβουλοι ασφάλειας και υγείας του Σχολείου θα παρακολουθούν τη διαδικασία αυτή.
Η ανακαίνιση θα γίνει σε δυο φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση του κυρίως κτηρίου του σχολείου, περιλαμβανομένης της αφαίρεσης του αμιάντου από όλα τα κτίσματα, της αντισεισμικής αναβάθμισης του κτηρίου, με ενίσχυση των θεμελίων και την αντιστήριξη της όλης οικοδομής. Στη δεύτερη φάση η πτέρυγα του παραρτήματος απέναντι από το γήπεδο του σχολείου θα κατεδαφιστεί. Οι τάξεις θα μετακινηθούν στο «χωριό» που θα αποτελείται από αρθρωτά μεταφερόμενα κτήρια στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του σχολείου. Το παράρτημα θα αντικατασταθεί με ένα μοντέρνο τριώροφο κτήριο, που θα συνδυάζεται αρμονικά με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του αρχικού κτηρίου του σχολείου.
Ο κ Farley λέγε: «Το Σχέδιο Ανακαίνισης θα εκσυχρονίσει πλήρως το Junior School και θα προσφέρει στους μαθητές ένα πολύ βελτιωμένο περιβάλλον μάθησης. Αν και η ηγεσία του Σχολείου είναι πεπεισμένη για τις ικανότητες και εμπειρογνωμοσύνη των συμβούλων και των εργολάβων του έργου, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι γονείς έδωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στο Σχέδιο Ανακαίνισης και στη διεύθυνση του Σχολείου. Το Σχολείο μας έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του».
Καταλήγοντας τονίζει με έμφαση: «Είμαστε δεσμευμένοι να διασφαλίσουμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και θα συνεχίσουμε να δίδουμε τακτική ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών».

Πηγή: http://www.sigmalive.com/lifestyle/press+releases/361777

Απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από δήμους της Στερεάς Ελλάδας

Ένταξη στο ΕΣΠΑ έργου για την συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από δήμους της Στερεάς Ελλάδας
Ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 677.637,75 €, για την συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από δήμους της Στερεάς Ελλάδας, θα υλοποιηθεί άμεσα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας. Τη σχετική απόφαση ένταξης υπέγραψε η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εντάσσοντας στο Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Στερεά Ελλάδα» το έργο που αφορά στην «συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Μεσσαπίων - Διρφύων και του δήμου Λοκρών της Στερεάς Ελλάδας».
Δικαιούχος Φορέας είναι η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και το έργο θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Στερεάς Ελλάδας.
Με το έργο αυτό, θα γίνει η συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων (τέφρα αλουμινίου, πετρελαιοειδή κατάλοιπα, αμίαντος και ρυπασμένο έδαφος) και η μελέτη αποκατάστασης των ρυπασμένων χώρων στις θέσεις «Πύργος» του Δ.Δ Τριάδας του Δ.Μεσσαπίων , «Γούρνα» του Δ.Δ Καμαρίτσας του Δ.Μεσσαπίων, «Καμίνι» του Δ.Δ Κυπαρισσίου του Δ.Μεσσαπίων, «Μπαλιμπάρι-Κουτσουρή», στα όρια των Τ.Δ Καστέλλας και Σταυρού του Δήμου Μεσσαπίων, σε εγκαταλελειμμένο χοιροτροφείο πλησίον των υδρευτικών γεωτρήσεων στη θέση «Γοργοεπηκόου» του Δ. Μεσσαπίων, σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας της εταιρείας «Μιχαήλ Θ.Κούλη» στο Δ.Δ Πάλιουρα του Δ. Διρφύων και σε εγκαταλελειμμένο λατομείο αδρανών υλικών 600 μέτρα βόρεια από τον ανισόπεδο κόμβο Μαρτίνου στην ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς καθώς και όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.
Πηγή: http://www.othrysnet.gr/2011/03/blog-post_3676.html