9/3/11

Απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από δήμους της Στερεάς Ελλάδας

Ένταξη στο ΕΣΠΑ έργου για την συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από δήμους της Στερεάς Ελλάδας
Ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 677.637,75 €, για την συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από δήμους της Στερεάς Ελλάδας, θα υλοποιηθεί άμεσα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας. Τη σχετική απόφαση ένταξης υπέγραψε η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, εντάσσοντας στο Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στη Στερεά Ελλάδα» το έργο που αφορά στην «συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Μεσσαπίων - Διρφύων και του δήμου Λοκρών της Στερεάς Ελλάδας».
Δικαιούχος Φορέας είναι η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και το έργο θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Στερεάς Ελλάδας.
Με το έργο αυτό, θα γίνει η συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων (τέφρα αλουμινίου, πετρελαιοειδή κατάλοιπα, αμίαντος και ρυπασμένο έδαφος) και η μελέτη αποκατάστασης των ρυπασμένων χώρων στις θέσεις «Πύργος» του Δ.Δ Τριάδας του Δ.Μεσσαπίων , «Γούρνα» του Δ.Δ Καμαρίτσας του Δ.Μεσσαπίων, «Καμίνι» του Δ.Δ Κυπαρισσίου του Δ.Μεσσαπίων, «Μπαλιμπάρι-Κουτσουρή», στα όρια των Τ.Δ Καστέλλας και Σταυρού του Δήμου Μεσσαπίων, σε εγκαταλελειμμένο χοιροτροφείο πλησίον των υδρευτικών γεωτρήσεων στη θέση «Γοργοεπηκόου» του Δ. Μεσσαπίων, σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας της εταιρείας «Μιχαήλ Θ.Κούλη» στο Δ.Δ Πάλιουρα του Δ. Διρφύων και σε εγκαταλελειμμένο λατομείο αδρανών υλικών 600 μέτρα βόρεια από τον ανισόπεδο κόμβο Μαρτίνου στην ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς καθώς και όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.
Πηγή: http://www.othrysnet.gr/2011/03/blog-post_3676.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: