22/9/10

Καρδίτσα: Απομακρύνση αμιάντου απο το 4ο Γυμνάσιο Λύκειο




Την σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», προϋπολογισμού 380.000 €, υπέγραψε ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΟΣΚ και συγκεκριμένα από το «πρόγραμμα αμιάντου». Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και εγκρίθηκε με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής Ν.Α. Καρδίτσας. Η δημοπρασία έγινε την Τρίτη 06 - 07 - 2010.
Με την 9/125/23-07-2010 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής Ν.Α. Καρδίτσας, το έργο ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΘΩΜΑΣ ΜΠΡΙΑΝΑΣ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ» με μέση έκπτωση (12,00%) που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Η συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι η 5η Μαΐου 2011.
Το φυσικό αντικείμενο αφορά την απομάκρυνση των στοιχείων αμιάντου (αμιαντολαμαρίνες), την μεταφορά τους σε ειδικό ανακυκλωτήριο που βρίσκεται στο εξωτερικό και την αντικατάστασή της στέγης του σχολείου με κεραμοσκεπή, με υλικά που δεν επιβαρύνουν την υγεία των παιδιών.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Νομάρχης δήλωσε: « Όπως σε κάθε τομέα έτσι και στο τομέα της εκπαίδευσης προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που παρέχουν τα διάφορα προγράμματα (συγχρηματοδοτούμενα με Κοινοτικούς πόρους, με χρηματοδότηση από Εθνικούς πόρους, από τακτικές και έκτακτες χρηματοδοτήσεις του ΟΣΚ, από το πρόγραμμα αμιάντου κλπ), τόσο για την κατασκευή νέων διδακτηρίων, όσο και για τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών της α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές εκπαίδευσης σε όλο το νομό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συμπολίτες μας».




Πηγή: karditsanews.gr