13/9/10

Αντικατάσταση του αμίαντου στο ΤΕΕ Διδυμοτείχου


Ξεκίνησε από τον Δήμο Διδυμοτείχου, η αντικατάσταση δομικών υλικών από αμίαντο, στο σχολικό συγκρότημα του ΤΕΕ Διδυμοτείχου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υψίστης σημασίας που καθυστερούσε και που αφορά στην υγεία των σπουδαστών τόσο του Τεχνικού Λυκείου, των σπουδαστών του ΙΕΚ, αλλά και του μεγάλου αριθμού παιδιών, που αθλούνται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου, εφόσον πολλά σημεία των εγκαταστάσεων αυτών είναι επικαλυμμένα με πλάκες αμιάντου και κεραμικά πλακίδια.
Με την εν λόγω παρέμβαση πρόκειται να ανακαινισθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλοι οι χώροι του συγκροτήματος όπως οι προδιαγραφές το απαιτούν.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 762.000 Ευρώ περίπου, ενώ ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου προσδιορίζεται στους 6 μήνες.
Πήγή: radioevros.gr

Αποκάλυψη: Αμίαντος στον Σταθμό Υπεραστικών (ΚΤΕΛ) στη Λιοσίων στην Αθήνα











Αποκάλυψη: Πέντε χρόνια μετα την πλήρη απαγόρευση της εμπορίας και της χρήσης του αμιάντου στην Ελλάδα και άλλος ένας δημόσιος χώρος παραμένει με αμίαντο. Σε ένα χώρο όπου καθημερινά χιλιάδες ταξιδιώτες, κάθε ηλικίας, χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους στην κεντρική Ελλάδα, στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ) στη Λιοσίων, στέγαστρα αμιάντου (ελλενιτ) βρίσκονται σε απόσταση εκατοστών πάνω απο τους ταξιδιώτες. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα στέγαστρα αυτά είναι σε κακή κατάσταση, φθαρμένα με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία.