8/3/16

Η Θανάσιμη Βιομηχανία Αμιάντου Είναι Ακόμα Ζωντανή



Για να δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους πατήστε «CC» και επιλέξτε «Ελληνικά».
Παρά τα αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τους κινδύνους που προκαλεί ο αμίαντος, δύο εκατομμύρια τόνοι του καρκινογόνου μεταλλεύματος εξάγονται κάθε χρόνο στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Η ανταποκρίτρια Milène Larsson ταξίδεψε στο μεγαλύτερο ορυχείο αμιάντου στον κόσμο, στην πόλη Asbest της Ρωσίας, και συνάντησε τους εργαζόμενους των οποίων η επιβίωση περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από το επικίνδυνο ορυκτό. Παραδόξως, οι κίνδυνοι που συνδέονται με την εξόρυξη του αμιάντου δεν φαίνεται να ανησυχούν τους κατοίκους. Στην πραγματικότητα, ο αμίαντος είναι το καμάρι της πόλης και γιορτάζεται με μνημεία, τραγούδια, ενώ έχει ακόμα και το δικό του μουσείο.
Η Larsson στη συνέχεια επισκέπτεται τη Libby, στην Montana, μια άλλη πόλη εξόρυξης στην άλλη πλευρά του πλανήτη, όπου οι συνέπειες της έκθεσης στον αμίαντο είναι αδιαμφισβήτητες: 400 κάτοικοι έχουν πεθάνει από ασθένειες που σχετίζονται με τον αμίαντο και πολλοί άλλοι αργοπεθαίνουν. Γιατί λοιπόν η θανάσιμη βιομηχανία εξόρυξης και πώλησης αμιάντου είναι ακόμα ζωντανή και καλά κρατεί;

Πηγή:  vice.com

ΑΜΙΑΝΤΟΣ, ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ποσότητα αμιάντου κατέγραψε ο φακός της Δέλτα Τηλεόρασης κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Να σημειωθεί πως ο αμίαντος είναι ιδιαίτερα ισχυρό καρκινογόνο υλικό.



Πηγη: deltatv.gr