4/6/10

Ένταση και επεισόδια στην Καισαριανή για τον αμίαντο


Ένταση και διαπληκτισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου όταν η δημοτική αρχή Καισαριανής επιχείρησε να απομακρύνει αδρανή υλικά επικίνδυνα για την υγεία των περίοικω. Η ένταση κλιμακώθηκε με την παρουσία των ΜΑΤ ενώ μία γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής για της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη.


Δείτε το βίντεο εδώ: http://www.hellasnews.tv/site/index.php?option=com_seyret&Itemid=90&task=videodirectlink&id=216


Πηγή: hellasnews.tv


.....................................................


Amiantosnews: Πρόκειται για το θέμα που σας είχαμε επισημάνει σε προηγούμενη ανάρτηση (http://amiantosnews.blogspot.com/2010/06/blog-post_02.html ) σχετικά με την απομάκρυνση αμιάντου απο το εν λόγω κτίριο.

Απομακρύνεται ο αμίαντος απο το δίκτυο ύδρευσης της Χίου


Άμεσο αποτέλεσμα έφεραν οι προσπάθειες της ΔΕΥΑΧ αφού, με απόφαση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προεντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο που αφορά την αντικατάσταση δικτύου αμιαντοσωλήνων 33χλμ στην πόλη της Χίου। Το έργο έχει προϋπολογισμό 5.400.000€, με την εταιρεία ύδρευσης να καλείται να πληρώσει 700.000€ και το ΦΠΑ του έργου. «Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συντονισμένης δουλειάς που έγινε από το διοικητικό συμβούλιο και τους εργαζόμενους της εταιρείας » δηλώνει ο Γ.Μουρούνας που εξηγεί ότι πέρα από την αντικατάσταση των βλαβερών για την δημόσια υγεία σωλήνων από αμίαντο η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα επιτρέψει και την αντιμετώπιση του προβλήματος των διαρροών στα δίκτυα। Για το σκοπό αυτό συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ προκειμένου να αποδεχθεί την προένταξη και να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες και στις διορθώσεις που ζητά η Περιφέρεια ούτως ώστε το έργο να ενταχθεί οριστικά στο ΕΣΠΑ και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να επιτευχθεί η δημοπράτηση του।
Πηγή: tvpatrida.gr
.............................

Asbestosnews: Τονίζεται ότι γενικά ανα την Ελλάδα στις εργασίες απομάκρυνσης αμιαντοσωλήνων απο το δίκτυο ύδρευσης δεν ακολουθούνται όλα όσα προβλέπονται απο τον Νόμο για έργα διαχείρισης αμιάντου και δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Ελπιζουμε να μην συμβεί το ίδιο στην Χίο και το έργο να βγεί με προδιαγραφές έργου διαχείρισης αμιάντου.

Παλαιά διαφήμιση αμιάντου