2/6/10

Κατεδάφιση κτιρίου της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρίας (ΠΣΕ) στην Καισαριανή


Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου (31/5/2010) του Δήμου Καισαριανής ενα παλαιό κτίριο της
Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρίας (ΠΣΕ) το οποίο έχει ελλενίτ (αμιαντοτσιμέντο) πρόκειται να κατεδαφιστεί αμεσα.
Ας ελπίσουμε ότι οι εργασίες απομάκρυνσης του αμιάντου θα γίνουν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται απο το Νόμο (ΠΔ212/2006, ΚΥΑ 21017/84/2009).
Είναι σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας τόσο για τους εργαζόμενους που θα εμπλακούν στο έργο της κατεδάφισης, όσο και για κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Το asbestosnews.blogspot.com θα παρακοκλουθήσει το θέμα και θα σας ενημερώσει σε επόμενες αναρτήσεις.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


Καισαριανή 31/5/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ιστορία δικαιώνεται.Ένα ακόμα έκτρωμα της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρίας (ΠΣΕ) κατεδαφίζεται.Το αυθαίρετο έκτρωμα (δίπλα στο υπό διαμόρφωση Πανελλήνιο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης) που προσβάλλει την ιστορία και την αισθητική του χώρου, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για την υγεία των περιοίκων και των μαθητών (ελενίτ) φεύγει οριστικά και απελευθερώνει τον χώρο. Κερδίζουμε με τους αγώνες μας μια ακόμα μάχη στον πόλεμο για την οριστική απομάκρυνση της ΠΣΕ από τον χώρο.Την Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 10 το πρωί καλούμε το λαό της Καισαριανής στον χώρο του Σκοπευτηρίου (Πανελλήνιο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης) για να διασταυρώσουμε ότι σε αντίξοες συνθήκες, σε συνθήκες πτώσεις των αξιών, συνεχίζουμε να επιμένουμε σε ότι διασώζει την αξιοπρέπεια μας και την τιμή μας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Σπύρος Τζόκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: