8/11/10

Columbia - αμίαντος: Εκεί που συγκατοικούν η ελπίδα και ο καρκίνος!
















Δείτε κι άλλες φωτογραφίες απο τον χώρο της Columbia

Columbia - αμίαντος: Εκεί που συγκατοικούν η ελπίδα και ο καρκίνος!
















Το amiantosnews βρέθηκε αυτό το σαββατο στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της Columbia επί της Λ. Ηρακλείου στον Περισσό.






Σε έναν χώρο όπου ξυπνά αναμνήσεις μιας άλλης εποχής σήμερα συγκατοικούν η ελπίδα και ο καρκίνος.

Η….ελπίδα για μια καλύτερη τύχη δεκάδων λαθρομεταναστών που έχουν βρει καταφύγιο και στοιβάζονται σε μισογκρεμισμένα ακατάλληλα κτίρια.

Ο…..καρκίνος από την ύπαρξη υλικών αμιάντου τα οποία κάποιοι φρόντισαν να κατεδαφίσουν χωρίς να λάβουν κανένα μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και τα άφησαν εκεί αδιαφορώντας για το περιβάλλον.

Δυστυχώς, το 1991 η Columbia έκλεισε και ο τότε Υπουργός Πολιτισμού αποφάσισε να τη γκρεμίσει. Έκτοτε ακούστηκαν διάφορα, περί μουσείου, πάρκου κτλ όμως η Columbia, ένα ιστορικό μνημείο που αποτελούσε ένα κομμάτι της ιστορίας της μουσικής της χώρας έχει χαθεί.
20 χρόνια μετά, στο χώρο (περίπου 15 στρεμμάτων) βρίσκονται δεκάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες (βρώμια, δυσοσμία, ακαθαρσίες) πάνω σε μπάζα αμιάντου – ελλενίτ τα οποία αποτελούν πηγή ρύπανσης για την ευρύτερη περιοχή. Ακριβώς δίπλα από τα ερείπια της δισκογραφικής εταιρείας βρίσκεται το πάρκο Προμπονα όπου συχνάζουν δεκάδες παιδιά που παίζουν αμέριμνα υπό την άγνοια του κινδύνου και το γήπεδο της Ριζούπολης που φιλοξενεί εκατοντάδες κόσμο. Ο χώρος μάλιστα είναι εύκολα προσβάσιμος αφού οι όποιες περιφράξεις υπήρχαν έχουν παραβιασθεί.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους να επέμβουν δραστικά επειδή ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία από την ύπαρξη αμιάντου και όχι μόνο, είναι πολύ μεγάλος

Η ομάδα του Amiantosnews