18/7/11

Μεγαλόπολη: Δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου

- Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων έκτασης 291 στρεμμάτων!
- «Κενές» αποδείχτηκαν οι δεσμεύσεις Ρέππα κ Μπούρα τον Φεβρουάριο του 2010

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια χθες Πέμπτη η κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων και Πολιτισμού και τουρισμού η οποία δίνει πράσινο φως στους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών αποβλήτων στο Λιγνιτικό κέντρο της Μεγαλόπολης. Η απόφαση που ελήφθη στις 5 Ιουλίου και αναρτήθηκε στις 14 Ιουλίου μιλά για υγειονομική ταφή αποβλήτων που θα προέρχονται από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, από νοσοκομεία, σχολεία κτλ της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο χώρος θα έχει έκταση 291 στρέμματα και χωρητικότητα πρός τα διατιθέμενα απόβλητα 113.000m3 . Η δε χρονική λειτουργία του Χ.Δ.Β.Α προσδιορίζεται στα 30 χρόνια!

Η απόφαση αυτή έρχεται να αποδείξει πως τα όσα είχαν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Μεγαλόπολη στις αρχές του 2010 δεν ήταν χωρίς βάση αλλά το αντίθετο. Τότε στο ιστολόγιο ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (http://kafeneiomegalopolis.blogspot.com/2010/02/blog-post_4807.html)γινόταν λόγος για πολύ θόρυβο άνευ ουσίας δεδομένης της δέσμευση του Υπουργού Ρέππα μετά την ερώτηση Κωνσταντινόπουλου και την δέσμευση Μπούρα στο Δ.Σ πως Χ.Δ.Β.Α δεν πρόκεται να γίνει στην Μεγαλόπολη. Μάντης κακών τότε ο πρώην Δήμαρχος Σπύρος Τσιριγώτης είχε καλέσεΙ τον Δήμαρχο να μην εμπιστεύεται κανέναν! 1,5 χρόνο μετά όχι 1 αλλά 4 υπουργεία εγκρίνουν την Μ.Π.Ε του έργου δίνοντας πράσινο φως στην κατασκευή του.

Στο ιστορικό της υπόθεσης αναφέρθηκε εκτενώς η εφημερίδα ΠΑΡΗΣΣΙΑ τον Αύγουστο του 2010 (http://www.scribd.com/doc/37487023/50-%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%...)
Ενώ ο πρώην Δήμαρχος Σπύρος Τσιριγώτης είχε δηλώσει τότε πως «αν συμβεί αυτό η Μεγαλόπολη έχει τελειώσει!» (http://megalopoli.blogspot.com/2010/02/blog-post_1396.html)

Μπορείτε να δείτε όλη την απόφαση εδώ: http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/4%CE%91%CE%A3%CE%950-%CE%975%CE%A0

Πηγή: www.arcadiaportal.gr