8/6/10

Να φύγουν οι αμίαντο - σωλήνες αρδευτικού αγωγού που βρίσκονται δίπλα στο αρχαίο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο ζητάει δ.σ. Δήμου Ερμιόνης…


Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερμιόνης και μάλιστα της συμπολίτευσης, μας παρακάλεσε να δημοσιεύσουμε αυτές τις εικόνες που παρουσιάζει ο παλιός εγκαταλελειμμένος αγωγός άρδευσης ιδιωτών, στο βορειοδυτικό πευκοδασύλλιο της Ερμιόνης και δίπλα στον κεντρικό δρόμο, που οδηγεί στην είσοδο της πόλης.
Αυτό το ρεπορτάζ ήταν στα υπόψη μας, αλλά όλο το αναβάλλαμε. Έτσι και με αυτή την υπόδειξη του δ.σ. - όσο και αν αυτό ακούγεται παράφωνο… - αναρτούμε τις εικόνες από τον εν λόγω χώρο με τον επικίνδυνο για την υγεία μας από αμίαντο αγωγό ( σωλήνα) καθώς όπως λένε ειδικοί, το αμίαντο είναι υλικό καρκινογόνο. Έτσι ίσως συνετιστεί η Δημοτική αρχή και ανάπτυξη κάποια πρωτοβουλία για το αίτημά μας, αν και όφειλαν οι άρχοντές μας από μόνοι τους, να πράξουν το καθήκον τους.

Αυτό που πρέπει να παρατηρήσουμε και να σχολιάσουμε ακόμα, είναι ότι οι εικόνες που σας δίνουμε παρουσιάζουν μια κραυγαλέα ασέβεια όλων μας προς τα αρχαία μνημεία της πόλης μας, όπως είναι το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο. Δεν φτάνει που οι άρχοντές μας το έχουνε εγκαταλείψει στην φθορά του χρόνου, μην αφήνουμε και αυτόν τον άχρηστο αγωγό να προσβάλλει την ιστορία του.
Για φαντασθείτε κοιτάζοντας τις εικόνες, τι άθλια παραλλαγή μας δίνουν με τα περιβόητα Ρωμαϊκά Υδραγωγεία έστω και ερειπωμένα, με έναν επιφανειακό αγωγό άρδευσης και μάλιστα από αμίαντο - σωλήνα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: