14/8/10

3 Διαγωνισμοί αποξήλωσης αμιάντου από το Δήμο Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής προχωράει στην αφαίρεση και αντικατάσταση αμιαντούχων πλακιδίων δαπέδου από τα εξής σχολεία: 3ο Λύκειο, 6ο Δημοτικό Σχολείο και 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στις 17/08/2010 για το 3ο Λύκειο και το 6ο Δ.Σ. ενώ στις 24/08/2010 είναι προγραμματισμένος ο διαγωνισμός του 13ου Δ.Σ.

Τα έργα αυτά δεν χρηματοδοτούνται από τον ΟΣΚ, όπως συνήθως συμβαίνει με τα Σχολικά κτίρια στην Ελλάδα, αλλά από το ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013». Το διαρθρωτικό ταμείο που συγχρηματοδοτεί την πράξη είναι το «Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα δεν βγαίνουν με προδιαγραφές αμιάντου ΟΣΚ όσον αφορά στα τεύχη δημοπράτησης και στα δικαιολογητικά συμμετοχής, αλλά υποχρεώνουν τον ανάδοχο να συμπράξει εκ των υστέρων με εταιρείες που έχουν ειδική άδεια διαχείρισης και μεταφοράς αμιάντου και με διαπιστευμένο εργαστήριο για τελικές μετρήσεις αέρα και την πιστοποίηση της καθαρότητας των χώρων μετά τις εργασίες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τα μεγαλύτερα έργα αμιάντου την περίοδο αυτή στη Βόρεια Ελλάδα.

Το amiantosnews θα παρακολουθεί το θέμα των έργων στον Δήμο Κομοτηνής και θα σας ενημερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: