29/4/11

Νεάπολη Κρήτης: Κατάληψη για τον αμίαντο















Κατάληψη στη Νεάπολη λόγω ... αμιάντου!


Γονείς και κηδεμόνες ζητούν την αντικατάσταση της στέγης

"Ο καρκίνος χτυπά τη σχολική μας πόρτα" είναι ο τίτλος μιας ανοιχτής επιστολής εκ μέρους των γονέων μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Νεάπολης, οι οποίοι την Τρίτη προχωρούν σε συμβολική κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος, προκειμένου να "τραβήξουν" τα βλέμματα, στην περίπτωσή τους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, η στέγη στο σχολείο περιέχει αμίαντο και το Γυμνάσιο - Λύκειο Νεάπολης είναι το μοναδικό σχολείο του νομού Λασιθίου, στο οποίο δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί το υλικό αυτό.
"Έχοντας εξαντλήσει τόσα χρόνια την οδό των "εγγράφων" και την υπομονή μας, αποφασίσαμε ομόφωνα στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση να κάνουμε κάτι πιο δραστικό , εμείς οι γονείς, προκειμένου να δοθεί στο θέμα οριστική επιτέλους λύση" - αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.
Γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου, την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαΐου, κρούοντας καμπανάκι για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών.
Η κατάληψη του σχολείου θα είναι συμβολική και θα διαρκέσει μία μέρα, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην διαδικασία την εξεταστικής περιόδου.


Πηγή: http://www.cretalive.gr/new/33122/greece/Katalipsi_sti_Neapoli_logo_..._amiantou

Δεν υπάρχουν σχόλια: