3/5/11

ΛΑΡΝΑΚΑ: Ανησυχία για τον αμίαντο

Τρόμος για στέγες από αμίαντο στα Λειβάδια

Ζητούν την επέκταση του κυβερνητικού προγράμματος απόσυρσης των αμιαντόφυλλων


Οι στέγες από φύλλα αμιάντου σε υποστατικά στην κοινότητα Λειβάδια Λάρνακας προκαλούν ανησυχίες στους περίοικους και στην κοινοτική αρχή, σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμα ότι «φαίνεται ότι ο προβληματισμός των κατοίκων ξεκινά από το γεγονός ότι τα φύλλα αμιάντου έχουν φθαρεί από το χρόνο και είναι πιθανή η απελευθέρωση ινών αμιάντου στην ατμόσφαιρα με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των περίοικων».


Προστίθεται ακόμα ότι, μια μόνο ίνα αμιάντου μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μεσοθηλιώματος, μια ανίατη και θανατηφόρο μορφή καρκίνου.


Το Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών «καλεί τις Αρχές να επεκτείνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα απόσυρσης των αμιαντόφυλλων και σε ιδιωτικές κατοικίες μέσω επιδοτήσεων ή παροχής τεχνικής βοήθειας».


Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών, φτωχοί και άποροι στις περισσότερες περιπτώσεις, θέλουν να απαλλαγούν από τις καρκινογόνες στέγες αμιάντου αναφέρεται. «Είναι καιρός η κυβερνητική λαϊκή πολιτική να αγγίξει κι αυτές τις περιπτώσεις ‘μη έχοντων’ », καταλήγει η ανακοίνωση


Πηγή: ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: