8/6/12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον αμίαντο

 ΕΛΛΕΝΙΤ: Κινητοποίηση εργαζομένων



Σε αποκλεισμό της παλιάς Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Χαλκηδόνας μπροστά από το εργοστάσιο της ΕΛΛΕΝΙΤ, προχωρούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.

Όπως είπε στο ΡΘ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χρήστος Θεοδωρίδης, οι 70 εργαζόμενοι, που εδώ και 8 μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ζητούν να φύγει ο αμίαντος από τον προαύλιο χώρου του εργοστασίου, καθώς και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους συνολικού ύψους 305.000 ευρώ, για το διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου 2011.

Οι εργαζόμενοι θα κρατήσουν τον αποκλεισμό μέχρι τις 12.00.

Πηγή:  http://www.rthess.gr

--------------------------------------------------------------------------------

Δίπλα στους εργαζόμενους της Trastic 

Θεσσαλονίκη: Σχεδόν ένα χρόνο έχουν να δουν το χρώμα του ευρώ οι εργαζόμενοι της Trastic (πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ), που βρίσκονται από τον Οκτώβριο σε επίσχεση εργασίας και χθες πραγματοποίησαν μια ακόμη διαμαρτυρία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ενώ κατήγγειλαν και το περιβαλλοντικό ατόπημα της εταιρείας να πετά τα υπολείμματα της κατεργασίας του αμιάντου στον αύλειο χώρο του εργοστασίου.
Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν οι υποψήφιες βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Δέσποινα Χαραλαμπίδου (Α' Θεσσαλονίκης) και Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου (Β' Θεσσαλονίκης), οι οποίες δήλωσαν τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μέσα και έξω από τη Βουλή στους δίκαιους αγώνες των εργαζόμενων στην TRASTIC και των κατοίκων της περιοχής για τη διασφάλιση του δικαιώματός τους για δουλειά και διαβίωση σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Πηγή:  http://ergasianews.blogspot.gr
-----------------------------------------------------------------------------------

 Θεσσαλονίκη: 68 εργαζόμενοι στην ΕΛΛΕΝΙΤ διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

 Να τους επιστραφούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων 11 μηνών, που υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ συνολικά, ζητούν οι 68 εργαζόμενοι της ΕΛΛΕΝΙΤ, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, στο 25ο χλμ Θεσσαλονίκης-Χαλκηδόνας.
Όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της Ένωσης Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Τράνσιτ της ΕΛΛΕΝΙΤ, Χρήστος Θεοδωρίδης, «στο 85% οι εργαζόμενοι είμαστε οικογενειάρχες και κοντά στον χρόνο προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με τα 380 ευρώ/μέσο όρο, που λαμβάνουμε ως επίδομα επίσχεσης». Η επίσχεση ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου του 2011 και σύμφωνα με τον κ.Θεοδωρίδη, με τη διοίκηση έχει διακοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας. Επισημαίνεται, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, ότι η διοίκηση έχει καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, που δεν έγινε δεκτή και κατατέθηκε έφεση.
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ουδείς μέχρι στιγμής έχει ενδιαφερθεί για τα προϊόντα αμιάντου, αλλά και το ίδιο το ινώδες ορυκτό που βρίσκεται εκτεθειμένο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, παρά το γεγονός ότι αποτελούν κίνδυνο για την υγεία όλων μας.


Πηγή: www.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kala ta lene alla opos panta to k.k.e klhnh ergostasia kai den anhgh etsi kai i trastic thn katestrepsan