28/5/10

Αμίαντος στο Μουζάκι: Ο εφιάλτης παραμένει και συνεχίζει να απειλεί.


Αμίαντος στο Μουζάκι: Ο εφιάλτης παραμένει και συνεχίζει να απειλεί.

Συντάχθηκε απο τον/την Γιάννης Γλυνός
Παρασκευή, 05 Μάρτιος 2010 02:55
Εδώ και 30 χρόνια η περιοχή μας, το περιβάλλον, ο αέρας, το έδαφος και το νερό, συνέχεια ρυπαίνονται από τον αμίαντο. Περίπου 200 σπίτια στο Μουζάκι έχουν σκεπές από ελενίτ.

Τα ελενίτ φθείρονται χρόνο με το χρόνο, οι καρκινογόνες ίνες αμιάντου διασκορπίζονται στην ατμόσφαιρα , αναπνέουμε το μολυσμένο αέρα και επιβαρύνεται η υγεία μας μέρα με τη μέρα. Όλοι μας, βέβαια, λίγο πολύ γνωρίζουμε αυτές τις επιπτώσεις στην υγεία μας από τον αμίαντο.

Εκείνο που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής. Μιλάμε για τεράστια ποσότητα αμιάντου. ( 200 σπίτια περίπου Χ 60 φύλλα ελενίτ Χ 20 κιλά το φύλλο περίπου = 240 τόνοι περίπου = 240.000 κιλά !!!!) Φανταστείτε τι εισπνέουμε τόσα χρόνια. Γέμισαν τα πνευμόνια μας. Εφιάλτης μας έχει γίνει. Ζούμε μέσα στον αμίαντο και αναπνέουμε τον καρκίνο. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλάζουν την αμιαντοσκεπή με κεραμίδια.

Πού όμως καταλήγουν τα ελενίτ; Στις άκρες των δρόμων, στα πεζοδρόμια, στις όχθες του ποταμού, στα βάτα, στα ρέματα , στις αυλές, σκεπάζουν τις αποθήκες και τους στάβλους και αλλού. Γέμισε ο τόπος ελενίτ. Δεν έχουν κι άλλη λύση. Για να απομακρυνθούν τα ελενίτ με τη νόμιμη διαδικασία ( ειδικό συνεργείο - μεταφορά και θάψιμο στη Γερμανία) για κάθε σπίτι χρειάζονται 8.000 € περίπου.

Πηγή: Εφημερίδα Νέος Αγώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: