28/5/10

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΤΙΤ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΧΑΪΑΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΜΙΑΝΤΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΙΑΝΤΙΤ ΣΤΟ ΔΡΕΠΑΝΟ ΑΧΑΪΑΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΜΙΑΝΤΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...

Πρόστιμο ύψους 240.000 ευρώ επέβαλε η υπουργός Περιβάλλοντος στους ιδιοκτήτες της ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο Αχαΐας που, όπως έγραψε πρόσφατα η «Ε», ρυπαίνει ανεξέλεγκτα με ίνες αμιάντου το περιβάλλον παρά τις διαμαρτυρίες των οικολογικών οργανώσεων.
Το «τσουχτερό» πρόστιμο έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών με πράξη βεβαίωσης παράβασης που αφορά την Εθνική Τράπεζα και την εταιρεία του ομίλου Αντζουλάτου.
Τα παραπάνω προέκυψαν απ' την απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Μωραΐτη σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη για το εν λόγω θέμα. Από τα έγγραφα που συνοδεύουν την απάντηση προκύπτει ότι σήμερα μοναδικός κάτοχος του ακινήτου είναι η «Διαχειριστική Ακινήτων Ανώνυμη Κτηματική Εταιρία - Κτηματική ΑΚΕ», εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Αντζουλάτου, ο οποίος καλείται άμεσα να υποβάλει την απαιτούμενη μελέτη εξυγίανσης και αποκατάστασης του χώρου σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π. 24944/1159/2006 (ΦΕΚ 791/6).

Σύμφωνα με έκθεση της ειδικής υπηρεσίας επιθεωρητών Περιβάλλοντος, οι ιδιοκτήτες του χώρου δεν έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και κινδύνους τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη υγεία.
Επίσης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας, αναφερόμενη σε μετρήσεις ρύπανσης του αέρα από ίνες αμιάντου που παρουσίασε ο κ. Αντζουλάτος (σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει πρόβλημα), σημειώνει ότι αφορούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, ενώ σημαντικός είναι ο κίνδυνος ρύπανσης τόσο του εδάφους όσο και των νερών.

Πηγη: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: