10/6/10

Κτίριο με αμίαντο αγόρασαν στη Γερμανία, για να το κάνουν σχολείο





Την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας κάνει περικοπές σε εκπαιδευτικούς, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ένα κτίριο που αγοράστηκε, για να γίνει σχολείο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ερημώνει. Παραμένει εδώ και τρία χρόνια αναξιοποίητο.

Η ζημία που έχει προκληθεί στο ελληνικό Δημόσιο είναι ήδη μεγάλη, αν κρίνει κανείς, από τα ποσά που αναγκάζεται να πληρώνει το ελληνικό κράτος και στη Γερμανία για ενοίκια. Μάλιστα, αν σε αυτά προστεθούν η απώλεια εισοδήματος από τη μη χρήση του και η αξία αγοράς του, τότε η ζημία είναι πράγματι τρομακτική.

Εύκολα κάποιος οδηγείται στο συμπέρασμα, ότι τα χρήματα που θα γλυτώσει του Υπουργείο Παιδείας από τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, που θα ανακαλέσει, μάλλον δεν φτάνουν για να καλύψουν την ζημιά που έχει προκληθεί. Ανυπολόγιστη είναι όμως η ζημιά που προκαλείται στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Η Ομογένεια της Γερμανίας με τους φορείς της έχει από την αρχή παρακολουθήσει το πρόβλημα και είχε προβλέψει αυτή την εξέλιξη. Σε όλες της τις παρεμβάσεις, πάντα είχε να αντιμετωπίσει μια ανάλγητη και δύστροπη πρακτική - συμπεριφορά που μόνο υπόνοιες άφηνε και τίποτα παραπάνω.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Καθημερινά πληθαίνουν τα ερωτήματα σχετικά με την πρακτική που ακολουθήθηκε για την αγορά του συγκεκριμένου κτιρίου, τα ποσά που διατέθηκαν, τις προμήθειες που δόθηκαν, ποιοι τα πήραν, αν ήταν γνωστό το πρόβλημα με το καρκινογόνο αμίαντο, που έχει το κτίριο, πριν αυτό αγοραστεί, αν σχετίζονται συγκεκριμένα πρόσωπα με συγκεκριμένες ευθύνες κ.ο.κ..

Απαίτηση όλων φορέων της ομογένειας αλλά και μεμονωμένων πολιτών, είναι να δοθεί φως σε αυτή την αγορά που ζημιώνει το ελληνικό Δημόσιο. Έχει υποχρέωση η υπουργός Παιδείας να δει και αυτή την υπόθεση και να διατάξει άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με σκοπό την απόλυτη διερεύνηση της υπόθεσης της αγοράς του κτιρίου που προοριζόταν για σχολείο αλλά τελικά είναι ακατάλληλο.
Η κοινωνία της Ομογένειας δεν αντέχει και δεν ανέχεται Μαντέληδες.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: