15/6/10

Στο ΕΣΠΑ η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Βαρθολομιού – Βάρδας



Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής
Την ικανοποίησή τους από την ένταξη του έργου της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης στο «ΕΣΠΑ» εξέφρασαν οι δήμαρχοι Βουπρασίας Αντώνης Σερέτης και Βαρθολομιού Χρήστος Βρυώνης σε χθεσινή του συνέντευξη τύπου. Τα δυο έργα έχουν συνολικό 2.871.000 ευρώ – 1.831.000 ευρώ Βαρθολομιό και 1040.000 Βάρδας -και η εκτέλεσή τους αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2010.
Χθες ο δήμαρχος Βαρθολομιού αναφερόμενος στο έργο τόνισε «Είναι ένα έργο που αφορά της ποιότητα της ζωής και την υγεία των κατοίκων. Από το 2007 ξεκινήσαμε και κάναμε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Λυγιά και τη Γλύφα. Μας έμεινε το δίκτυο ύδρευσης του Βαρθολομιού. Ξεκινήσαμε λοιπόν τις διαδικασίες και πέρυσι τον Δεκέμβριο καταθέσαμε όλο το φάκελο ο οποίος αξιολογήθηκε, βαθμολογήθηκε, και σύμφωνα με την βαθμολογία που έτυχε, ήταν ένα από τα πρώτα έργα που εγκρίθηκαν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Είναι το δεύτερο έργο από το νομό που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, μετά τον νέο δρόμο της Κυλλήνης, και πιστεύω ότι θα δώσει λύση σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα του Βαρθολομιού. Το δίκτυο ύδρευσης είχε δημιουργηθεί την δεκαετία του 1960 αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι ότι κατασκευασμένο από αμίαντο. Είναι ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Βαρθολομιού».
Επίσης , ο κ. Βρυώνης ανέφερε «Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσο Αποστολόπουλο που επέλεξε να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, το Δημοτικό Συμβούλιο που όλο αυτό το διάστημα προσπάθησε για το έργο αυτό, την Τεχνική Υπηρεσία και όλους τους υπαλλήλους του δήμου, τον δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό και γενικότερα τον δήμο Γαστούνης με τον οποίο υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση καθώς διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, τον νομάρχη κ. Χαράλαμπο Καφύρα και όποιον ακόμα βοήθησε σε αυτό το έργο».

Οι πολίτες τελικοί αποδέκτες
Με τη σειρά του ο κ Αντώνης Σερέτης επεσήμανε «τελικοί αποδέκτες του έργου είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι του δήμου που θα μπορούν να απολαμβάνουν ποιοτικότερο νερό όπως άλλωστε αξίζει ο κάθε πολίτης. Ο δήμος παρά τα χτυπήματα που δέχτηκε τα δυο τελευταία χρόνια κατάφερε να επιζήσει. Η δημοτική αρχή προσπάθησε να βρει όσο το δυνατό περισσότερους χρηματικούς πόρους και να κάνει χρηστή και ορθολογική διαχείριση των χρηματικών πόρων». Πρέπει, συνέχισε «να αναφέρουμε τους παράγοντες που μας βοήθησαν σε αυτή μας την προσπάθεια. Ο δήμος Αμαλιάδας, λόγω διαχειριστικής επάρκειας, ο προϊστάμενος της ΤΥΔΚ κ Γεώργιος Αλεξόπουλος και ο πολιτικός της μηχανικός Τάσος Βαμβακάς, ο ειδικός σύμβουλος του δήμου μας κ Αυγερινός Φωτόπουλος και η εταιρεία «Οικονομικοί Ορίζοντες ΕΠΕ». Πρέπει να τονίσουμε και τη συμβολή απλών υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες για τη βοήθεια που μας πρόσφεραν».

Πηγή: http://madmedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: